Politika

Bijušais Latvijas Islāma kultūras centra vadītājs Petrovs pievienojies Islāma valstij

© Foto : likc.lvОлег Петров
Олег Петров - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Islāma valsts veidotajā video ierakstā redzams bijušais Latvijas Islāma kultūras centra vadītājs Oļegs Petrovs – viņš sola nāvi visiem, kas sacelsies pret islāma vērtībām.

RĪGA, 29. feb – Sputnik. Agrākais Latvijas Islāma kultūras centra vadītājs Oļegs Petrovs, iespējams, pievienojies teroristiskajam grupējumam "Islāma valsts" Sīrijā, svētdien ziņoja vadošo Latvijas mediju interneta izdevumi.

Televīzijas kanāls TV3 ziņo, ka Petrovs kopā ar sievu pazuduši pirms deviņiem mēnešiem. Nesen video portālā YouTube ir publicēts video, kurā Petrovs, domājams, redzams Sīrijā vai Irānā. Viņš slavē teroristus, kas apšāva karikatūristus franču izdevumā Charlie Hebdo.

Pēc traģiskajiem notikumiem Charlie Hebdo redakcijā Petrovs pauda viedokli, ka sods karikatūristiem bija nepieciešams, taču ne tik cietsirdīgs – būtu pieticis ar salauztiem pirkstiem. Toreiz Petrova izteikumus solīja izvērtēt Drošības policija.

Video ierakstā bijušais Islāma kultūras centra vadītājs izsakās plašāk: "Es atsakos no saviem izteikumiem par to, ka tie karikatūristi, iespējams, tādu sodu nav pelnījuši un sods varētu būt mīkstāks."

Боевые вылеты Дальней авиации ВВС РФ по объектам террористов в Сирии - Sputnik Latvija
Eksperts: Krievijas piedāvājums pārtraukt karadarbību Sīrijā – ievērojama piekāpšanās
"Tie bija meli. Patiesībā vienīgais sods tiem, kas saceļas pret islāma vērtībām, ir nāve. Pret to neiebilst neviens musulmanis," – Petrova vārdus publicē TV3.
Latvijas Drošības policija ierosinājusi pret viņu krimināllietu par nelikumīgu piedalīšanos ārvalstu militārajā konfliktā.

Portāls mixnews.lv norāda, ka Oļegs Petrovs iekarojis īpašu cieņu Latvijas islāma kopienā, lai arī ticību pieņēmis, pieaudzis būdams. Viņš ir vienīgais musulmanis Latvijā, kas saņēmis reliģisko izglītību Saūda Arābijā – šajā valstī viņš nodzīvojis sešus gadus.

Jaunais Latvijas Islāma kultūras centra vadītājs Jānis Luciņš kategoriski atteicies no organizācijas bijušā vadītāja viedokļa.

Ziņu lente
0