Amatā iecelts "Latvijas dzelzceļa" vadītājs

© Sputnik / Yuri Lashov / Pāriet pie mediju bankasЖелезнодорожный светофор. Архивное фото
Железнодорожный светофор. Архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Līdzšinējais Valsts uzņēmuma vadītājs Uģis Magonis pērn tika atbrīvots no šī posteņa, ņemot vērā aizdomas par kukuļa saņemšanu lielos apmēros.

RĪGA, 27.Feb — Sputnik. Valsts uzņēmuma "Latvijas Dzelzceļš" valdes priekšsēdētāja posteni ieņēmis Edvīns Bērziņš, vēsta aģentūra BNS.

Satiksmes ministrija "Latvijas dzelzceļa" prezidenta amatā iecēlusi ilggadējo uzņēmuma valdes locekli Edvīnu Bērziņu.

Valstij piederošais uzņēmums nodarbojas ar dzelzceļa kravu pārvadājumiem un atbilstošās infrastruktūras uzturēšanu. Koncernu veido viens no vadošajiem uzņēmumiem Latvijā — A/S "Latvijas Dzelzceļš" un tās meitas kompānijas "LatRailNet", "LDz Cargo", "LDz Cargo loģistika", "LDz Infrastruktūra", "LDz ritošā sastāva serviss" un "LDz apsardze". Latvijā transporta un uzglabāšanas pakalpojumu īpatsvars veido 8% IKP.

Вид на железную дорогу - Sputnik Latvija
Latvijas Dzelzceļš: mazāki tarifi, vairāk kravu

Satiksmes ministrs Uldis Augulis iepriekš norādīja, ka nozarē izveidojusies dramatiska situācija un nākamajam "Latvijas Dzelzceļa" vadītājam uzdeva atgūt uzņēmuma konkurētspēju, samazinot kravu pārvadājumu tarifus.

"Latvijas Dzelzceļa" vadītāja postenis atbrīvojās pēc tam, kad iepriekšējo uzņēmuma vadītāju Uģi Magoni aizturēja KNAB darbinieki – viņš tika turēts aizdomās par kukuļa saņemšanu lielos apmēros. Pagājušā gada 6. augustā viņš atgriezās no Igaunijas. Pie stūres sēdēja autovadītājs. Magoņa mašīna pūlējās izbēgt, taču ceļu remonta dēļ bēglis tika panākts.

Pārmeklējot automašīnu KNAB darbinieki tās bagāžniekā atrada aptuveni 500 000 eiro, kuru izcelsmi ierēdnis nevarēja izskaidrot. Pēc šī incidenta Uģis Magonis tika apcietināts un atlaists no darba. Brīvībā viņš iznāca tikai 2015. gada oktobrī, kad Latvijas Dzelzceļa bijušā vadītāja sieva iemaksājusi drošības naudu 400 000 eiro apmērā. Izmeklēšana turpinās.

Ziņu lente
0