Viļņā saglabājas ārkārtas stāvoklis

© Sputnik / Александр ЛиповецАвария труб канализации в Вильнюсе на улице Упес
Авария труб канализации в Вильнюсе на улице Упес - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bedre, kas tika izskalota Upes ielā Viļņā, ir aizbērta, kanalizācijas caurules atjaunotas un notekūdeņi vairs neieplūst upē, taču speciālistiem jānosaka avārijas iemesls un jānovērtē dabai nodarītais zaudējums.

RĪGA, 27. decembris — Sputnik. Ārkārtas stāvokļa režīms Upes ielā Viļņā saglabājas, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz BNS sniegto informāciju.

Lai arī kanalizācijas caurules Upes ielā ir atjaunotas un notekūdeņi vairs neieplūst upē, uzņēmums "Vilniaus vandenys", kas atbildīgs par dzeramā ūdens piegādi, notekūdeņu novadīšanu un attīrīšanu, pieņēmis lēmumu neatcelt ārkārtas stāvokli.

"Ārkārtas stāvoklis saglabājas spēkā divu iemeslu dēļ, galvenais iemesls – nepieciešamība izvērtēt nodarītos zaudējumus. Ļoti svarīgi ir arī noteikt notikuma iemeslu, lai tas neatkārtotos nākotnē," – paziņoja "Vilniaus vandenys" pārstāvji.

Ārkārtas stāvokļa režīms ļauj paātrināt komunālā dienesta darbu un iecelt par avārijas seku likvidāciju atbildīgās personas.

Автомобиль скорой помощи - Sputnik Latvija
Kravas automašīna ar zenītraķešu iekārtu saskrējusies ar "Žiguli"

Piektdien Upes ielā līdzās ofisu ēkai Barclays plīsa kanalizācijas caurules un ūdens izskaloja lielu bedri. Ūdens aizpildīja kanalizācijas staciju un ieplūda upē.

Galvaspilsētas iedzīvotājus lūdza ierobežot ūdens patēriņu, taču upē ieplūda aptuveni 20 tūkstoši kubikmetru notekūdeņu.

Avārijas likvidācijas laikā dienesti atsūknēja ūdeni un atveda vairākus tūkstošus kubikmetru grunts. Avārijas novēršanas darbos piedalījās aptuveni 100 speciālisti.

Ziņu lente
0