Jaunības kļūdas: igauņu ministrs slēpis sodāmību

© Foto : RiigikoguМартин Репинский
Мартин Репинский - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ostaps Benders savulaik vāca kopā naudu savam labi pazīstamajam pasākumam, bet Igaunijas jaunais lauku lietu ministrs Martins Repinskis jaunībā mēģinājis iedzīvoties uz klosteru kapu atjaunošanas rēķina.

RĪGA, 4. decembris — Sputnik. Igaunijas premjerministrs Jiri Ratass paziņojis, ka jaunās valdības darbības pirmās desmit dienas bija veltītas viena cilvēka – lauku lietu ministra Martina Repinska – problēmām, vēsta Sputnik Igaunija.

Martins Repinskis ir viens no jaunākajiem Rīgikogu deputātiem, viņš ir tikai trīsdesmit gadus vecs. Igaunijas parlamentā viņš ievēlēts no Centra partijas, liekot lietā viegli iegaumējamu lozungu: "Tiku galā ar kazām, tikšu galā arī parlamentā" (viņam pieder viena no lielākajām un veiksmīgākajām kazu fermām Igaunijā). Pēc Tāvi Reivasa valdības krišanas par jauno Igaunijas premjerministru kļuva Centra partijas līderis Jiri Ratass, kurš piedāvāja lauku lietu ministra portfeli Martinam Repinskim.

Юри Ратас. - Sputnik Latvija
Igaunijas parlaments pilnvaro Jiri Ratasu veidot valdību

Tūlīt pēc stāšanās amatā Repinskim nācās atbildēt uz lielu skaitu jautājumu par viņa uzņēmējdarbību, un vēlāk žurnālisti izrakņāja kaut ko pavisam pārsteidzošu: 2002. gada augustā viņš saņēmis nosacītu sodu par krāpšanās mēģinājumu.

Apsūdzība liecina, ka 2001. gada oktobrī Repinskis, tolaik 15 gadus vecs pusaudzis, publicējis avīzē sludinājumu, kurā aicinājis cilvēkus ziedot līdzekļus Kuremajes klostera apgānīto kapu atjaunošanai, un norādījis sava bankas konta rēķinu.

Viņš pats skaidroja, ka par tādu rīcību izšķīries tāpēc, ka viņa vecāki, kas līdz šim strādāja Ida-Viru slānekļu rūpniecībā, tolaik palikuši bez darba, un ģimenē nav bijis naudas pat apģērba iegādei. Repinskis pastāstīja, ka vēlāk palīdzējis klosterim ar līdzekļiem un saņēmis Kuremajes klostera priekšnieces svētību, pirms sēsties ministra krēslā.

Jiri Ratass atzina, ka pirmās desmit darba dienas premjera postenī veltījis jautājumiem par lauku dzīves ministra pagātni un solījis tuvākajā laikā pieņemt lēmumu šajā sakarā.

Ziņu lente
0