Latvijas un Lietuvas iedzīvotāji datorspēlēm tērē mazāk nekā igauņi

© Foto : pixabayDatorspēle. Foto no arhīva
Datorspēle. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pētījuma dati liecina, ka desmit mēnešos Latvijas iedzīvotāji datorspēlēm iztērējuši 22 miljonus eiro.

RĪGA, 24. novembris — Sputnik. Latvijas iedzīvotāji datorspēlēm šogad desmit mēnešos atvēlējuši 22 miljonus eiro, ierindojot Latviju 42.vietā pasaulē pēc datorspēļu pārdošanas rādītājiem uz vienu iedzīvotāju, vēsta aģentūra LETA, atsaucoties uz "NewZoo Global Games Market Report" datiem.

Televizori veikalā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Dzīvoju kastē, taču esmu laimīgs: Krievijas iedzīvotāji izsmej televizoru par 100 tūkstošiem eiro

Vidēji gadā Latvijas iedzīvotāji datorspēlēm atvēl 13,5 eiro, līdzīga situācija ir Lietuvā, taču Igaunijas iedzīvotāju izdevumi šajā jomā sasniedz 16 eiro uz iedzīvotāju. Pētījumā tika ņemti vērā gan dati par mobilām spēlēm, gan par dažādām tiešsaitēm, gan par videospēlēm.

"Šis ir bieži neapzināts, taču vērā ņemams rādītājs. Par spīti plašajai pirātiskā satura izplatībai, arī Latvijā datorspēļu pārdošanas rādītāji ir augsti. Varam prognozēt, ka 2016. gadā datorspēlēm kopumā Latvijas iedzīvotāji būs atvēlējuši pat 26 miljonus eiro," — pētījuma rezultātus komentē telekomunikāciju uzņēmuma "Baltcom" valdes priekšsēdētājs Nikolā Buasēns.

Piemērām Ķīnā šī gada desmit mēnešos datorspēles pārdotas 23 miljardu eiro apmērā, pēc absolūtajiem pārdošanas rādītājiem, vadošās valstis pasaulē ir Ķīna, ASV, Japāna un Vācija.

Piemērām Japānas iedzīvotāji gadā datorspēlēm atvēl vidēji 110 eiro katrs, bet ASV — 81 eiro.

Ziņu lente
0