Igaunijas parlaments pilnvaro Jiri Ratasu veidot valdību

© Foto : Erik PeinarЮри Ратас.
Юри Ратас. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vakar Igaunijas Centra partija, Sociāldemokrātiskā partija (SDE) un "Tēvzemes" un "Res Publica" savienība (IRL) parakstīja jaunās valdības koalīcijas līgumu. Visas trīs partijas publiskojušas savus ministra amatu kandidātus. Katrai partijai jaunajā valdībā būs pieci ministru portfeļi.

RĪGA, 22. novembris – Sputnik. Igaunijas Rīgikogu pirmdien pilnvaroja Centra partijas priekšsēdētāju Jiri Ratasu veidot jauno valdību, vēsta aģentūra LETA.

Par Ratasu kā nākamo premjerministru balsoja 53 deputāti, pret – 33, septiņi parlamenta locekļi atturējās, bet trīs no sēdē klātesošajiem 96 deputātiem balsošanā nepiedalījās. Igaunijas parlamentā pavisam ir 101 deputāts.

Премьер-министр Эстонии Таави Рыйвас - Sputnik Latvija
Politika
Igaunijas parlaments izteica neuzticību Reivasa valdībai

Centra partija, Sociāldemokrātiskā partija (SDE) un "Tēvzemes" un "Res Publica" savienība (IRL) pirmdien parakstīja jaunās valdības koalīcijas līgumu. Visas trīs partijas ir arī publiskojušas savus ministra amatu kandidātus. Katrai partijai jaunajā valdībā būs pieci ministru portfeļi.

Prezidente Kersti Kaljulaida, kas svētdien uzaicināja Ratasu veidot jauno valdību, tiksies ar viņa veidotā kabineta ministriem otrdienas pēcpusdienā, paziņojis prezidenta birojs. Paredzams, ka viņa apstiprinās jauno valdību un trešdien tā nodos zvērestu parlamentam.

Centra partija līdz šim bija parlamenta opozīcijā, bet IRL un SDE bija Reformu partijas koalīcijas partneres Tāvi Reivasa vadītajā valdībā. Reformu partija ir nonākusi opozīcijā pēc 17 gadiem, kad tā bija varas partija.

Ziņu lente
0