Igaunija pārmet Krievijai gaisa telpas pārkāpumu

© Sputnik / МЧС РФ / Pāriet pie mediju bankasKrievijas lidmašīna An-148
Krievijas lidmašīna An-148 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijas Aizsardzības spēku Galvenais štābs informē par Igaunijas gaisa telpas pārkāpumu, ko pieļāvusi Krievijas robežsardzes lidmašīna. Igauņi norāda, ka tas ir jau sestais valsts gaisa telpas pārkāpums šogad.

RĪGA, 2. novembris — Sputnik. Galvenais štābs informē, ka Krievijas lidmašīna An-148 pārkāpusi gaisa otrdien no rīta un atradusies kaimiņvalsts gaisa telpā aptuveni minūti, vēsta Sputnik Igaunija.

Lidmašīna lidojusi ar ieslēgtu transponderu. Igauņiem iepriekš iesniegts lidojuma plāns, taču robežas pārkāpšanas laikā An-148 ekipāža nav uzturējusi radiosakarus ar igauņu dispečeriem.

Krievijas iznīcinātājs Su-27. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Lidotājs stāsta par 24 stundas ilgu neprātīgu Krievijas sarīkotu pārbaudījumu

Sakarā ar incidentu Igaunijas Ārlietu ministrija izsaukusi Krievijas vēstnieku Igaunijā Aleksandru Petrovu un iesniegusi viņam notu.

Igaunijas varas iestādes ziņo, ka tas ir jau sestais Igaunijas gaisa telpas robežas pārkāpums, ko 2016. gadā pieļāvuši Krievijas GKS. Aizsardzības spēku Galvenais štābs atgādinaja, ka iepriekšējais incidents noticis 7. oktobrī. Toreiz gaisa telpas robežu pārkāpis Su-27 un Igaunijas gaisa telpā uzturējies nepilnu minūti. Arī šis incidents noticis Vaindlo salas tuvumā.

Vaindlo sala atrodas Somu līci, attālums līdz Igaunijas krastiem — 25 kilometri.

Krievijas Aizsardzības ministrija vairākkārt ir apliecinājusi, ka Krievijas GKS lidmašīnas izpilda visus starptautiskos noteikumus lidojumiem virs neitrālajiem ūdeņiem, nepārkāpjot citu valstu robežas.

Ziņu lente
0