Igaunija sola nemainīgu atbalstu Ukrainai

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasАлександр Турчинов.
Александр Турчинов. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijas aizsardzības ministra Hannesa Hanso un Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretāra Aleksandra Turčinova tikšanās laikā H.Hanso apliecināja nemainīgu Igaunijas atbalstu ES un NATO partneru priekšā.

RĪGA, 23. augusts — Sputnik. Igaunijas aizsardzības ministra Hannesa Hanso un Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretāra Aleksandra Turčinova tikšanās laikā A.Turčinovs brīdināja, ka drīz sāksies liela mēroga Krievijas bruņoto spēku mācības pie Ukrainas robežas, teikts Igaunijas AM preses dienesta ziņojumā.

Turčinovs un Hanso apsprieda pašreizējo situāciju Ukrainā un divpusējās militāri tehniskās sadarbības jautājumus.

Tikšanās dalībnieki bija vienisprātis par to, ka pirms Ukrainas teritorijas atjaunošanas nav pieļaujama pret Krieviju vērsto sankciju atcelšana, teikts AM ziņojumā.

Vācijas kanclere Angela Merkele. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Lielā politika: Merkele apmeklēs Igauniju, Baidens - Latviju

Politiķi informēja par nepieciešamību aktivizēt Ukrainas militāri tehnisko sadarbību ar Eiropas valstīm.

Tikšanās laikā puses apsprieda Ukrainas drošības un aizsardzības sektora reformu un Igaunijas pieredzi šajā jomā.

"Puses veltīja plašu uzmanību sadarbībai kiberdrošības jomā – pēc Igaunijas aizsardzības ministra domām, šis jautājums ir ļoti aktuāls," jo Tallinā atrodas NATO kiberdrošības štābs," – ziņo Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes preses dienests.

"Mēs esam pieņēmuši Kiberdrošības stratēgiju un radījuši Nacionālo Kiberdrošības koordinācijas centru," – informēja Turčinovs un atzīmēja, ka šī tēma Ukrainai ir ļoti svarīga.

Savukārt "Hanso apliecināja NDAP sekretāram Igaunijas valdības un tautas atbalstu," norāda preses dienests. "Mēs vienmēr atbalstām Ukrainas viedokli, tiekoties ar partneriem NATO un ES," – uzsvēra Igaunijas aizsardzības ministrs.

2014. gada aprīlī Ukrainas varas iestādes sāka militāro operāciju pret pašpasludinātajām Luganskas un Doņeckas Tautas Republikām, kuras deklarēja neatkarību pēc valsts apvērsuma Ukrainā 2014. gada februārī. Jaunākie ANO rīcībā esošie dati liecina, ka konfliktā gājuši bojā vairāk nekā 9,5 tūkstoši cilvēku.

Situācijas izlīguma jautājums tiek apspriests, arī kontaktu grupas sēdēs Minskā. Kopš 2014. gada septembra kontaktu grupa ir pieņēmusi trīs dokumentus, kas reglamentē konflikta deeskalācijas soļus. Tomēr, neskatoties uz pamiera vienošanos, apšaudes starp konflikta pusēm joprojām turpinās.

Ziņu lente
0