Lietuvas prezidente sūta diplomātus karot pret meliem un propagandu

© AP Photo / Geert Vanden WijngaertLietuvas prezidente Daļa Grībauskaite
Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite, tiekoties ar Lietuvas diplomātiskā korpusa pārstāvjiem, aicināja bez žēlastības cīnīties pret meliem un propagandu.

RĪGA, 21. jūlijs — Sputnik. Lietuvas diplomātu pienākums ir iznīdēt melus un propagandu, pavēstīja valsts vadītāja Daļa Grībauskaite ikgadējā valsts vēstnieku sapulcē, ziņo Baltnews.

Чемодан на дороге - Sputnik Latvija
Viedoklis
Līdzināties! Mierā! Kāpēc vietējie iedzīvotāji bēg no Baltijas valstīm

"Diplomātijai ir liela nozīme propagandas karā, kas rit pret ES un Lietuvu. Nepieciešamības gadījumā vajag atrast melus, identificēt tos un… iznīdēt," — paziņoja Grībauskaite.

Viņa uzsvēra, ka pašlaik "Eiropas ekonomiskā izaugsme ir atkarīga no pārrunām Brexit jautājumā, problēmām, ko rada migrantu plūsmas, nestabilās situācijas Turcijā un iespējamās spriedzes ASV, ES un Turcijas attiecībās pēc apvērsuma mēģinājuma Turcijā."

Šie faktori, pēc prezidentes domām, rada labvēlīgu augsni propagandas karam, kurā ienaidnieki ar prieku izmantos situāciju, lai izlietu kārtējās samazgas pār Lietuvu, Eiropas Savienību, ASV un NATO.

Reitingu aģentūras Standard & Poor's analītiķi uzskata, ka Brexit ārkārtīgi negatīvi iespaidos Lietuvas ekonomiku, ņemot vērā "lielo migrantu plūsmu, naudas pārskaitījumus, tirdznieciskos sakarus un ES fondu lielo nozīmi investīciju finansējuma jomā."

 

Ziņu lente
0