Klaipēdas osta tālu krauj

© Sputnik / Андрей Александров / Pāriet pie mediju bankasКлайпедский морской порт
Клайпедский морской порт - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Klaipēdas ostā ievērojami pieaudzis naftas pārvadājumu apjoms. Tā pamatā ir kompānijas Klaipedos nafta sekmīgais darbs.

RĪGA, 8. aprīlis — Sputnik. Klaipēdas jūras ostas kravu apgrozījums martā ir ievērojami pieaudzis, ziņo portāls BALTNEWS.lt, atsaucoties uz ostas direkcijas preses dienestu.

"Martā mums bija milzīgs apjomu pieaugums – tie faktiski palielinājās par 15%. Kopumā pieaugums šogad ir lielisks," —trešdien preses konferencē paziņoja Klaipēdas ostas ģenerāldirektors Arvīds Vaitkuss.

Precizētie dati liecina ka, salīdzinot ar pērnā gada attiecīgo periodu, šā gada martā kravu apgrozījums ir pieaudzis par 14,9% — līdz 3,452 miljoniem tonnu. Šādi rezultāti liecina par augstu Lietuvas jūras vārtu konkurētspēju, jo Klaipēda gandrīz nav atkarīga no Krievijas kravām. Vienlaikus kaimiņvalstu ostu kravu apgrozījums ievērojami samazinājies Krievijas, Baltkrievijas un Kazahstānas ekonomisko problēmu rezultātā.

Īpaši ievērojami palielinājies naftas produktu apgrozījums, aģentūrai BNS pavēstīja ostas mārketinga un administrācijas direktors Artūrs Drungilas. Tās izaugsme pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn sasniedza vairāk nekā 40%. Viņaprāt, tas ir saistīts ar kompānijas Klaipedos nafta, kā arī Achemos grupe kontrolētā kravu termināla panākumiem.

Tomēr Klaipēdas jūras ostas direkcija aicina reāli izvērtēt situāciju un attīstības dinamiku, brīdinot, ka gada laikā situācija var pasliktināties.

"Situācija ar rādītājiem var būt bēdīgāka. Jau tagad vērojams, ka samazinās Krievijas un Baltkrievijas dzelzceļa kompāniju apgrozība. Tā var ietekmēt darba rezultātus, jo aptuveni 40% no kopējā apjoma veido tranzīta kravas. Neskatoties uz to, mēs neprognozējam ievērojamu lejupslīdi, jo osta ir orientēta uz Rietumiem, nevis uz Austrumiem," — atzina Klaipēdas ostas ģenerāldirektors Arvīds Vaitkuss.

2015. gadā Klaipēdas jūras osta sasniegusi rekordaugstu kravu apgrozījumu, un šis gads arī sākas ar pozitīvu rezultātu. Savukārt citas Baltijas valstu ostas piedzīvo krīzi. Klaipēdas ostas vietnē publicētie dati norāda, ka 2016. gada janvārī kravu apgrozības apjomi Latvijā palielinājušies tikai Liepājas ostā.

Ziņu lente
0