Krievijas valdība uzskata par nepieņemamu sportistu kolektīvo atbildību

© Sputnik / Антон Денисов / Pāriet pie mediju bankasVieglatlēti. Foto no arhīva
Vieglatlēti. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidenta preses sekretārs pauda nožēlu jautājumā par Sporta šķīrējtiesas (CAS) lēmumu. Viņš piezīmēja, ka "kolektīvā atbildība no mūsu viedokļa diezin vai ir pieļaujama."

RĪGA, 22. jūlijs — Sputnik. Starptautiskās Sporta šķīrējtiesas (CAS) lēmumu, ar kuru tika atstāts spēkā aizliegums Krievijas vieglatlētiem piedalīties Olimpiskajās spēlēs Riodežaneiro Krievijas valdība nosauca par "nejauku ziņu".

Olimpiskais karogs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Tiesa nelaiž Krievijas vieglatlētus uz Olimpiādi Riodežaneiro
Nesenajā CAS sēdē tika pieņemts lēmums noraidīt Krievijas Olimpiskās komitejas un 68 Krievijas vieglatlētu apelāciju, atstājot spēkā Krievijas Vieglatlētikas federācijas atstādināšanu. Tādējādi Krievijas vieglatlēti tika atstādināti no 2016. gada Olimpiskajām spēlēm Riodežaneiro, izņemot Darju Klišinu.

"Jā, šī ziņa nav laba. Mums nāksies izvērtēt situāciju, ņemot vērā pieņemto lēmumu," — teica Peskovs žurnālistiem.

Pēc viņa teiktā, "kolektīvā atbildība no mūsu viedokļa diez vai ir pieļaujama."

"Runa ir par vieglatlētiem, kuri gatavojās olimpiādei, kuriem nav nekāda sakara ar dopingu, nekāda sakara ar apsūdzībām vai aizdomām un kuru dopinga analīzes pārbaudīja ārvalstu organizācijas," — sacīja Peskovs un pauda nožēlu saistībā ar CAS lēmumu.

Iepriekš Krievijas Olimpiskā komitēja un IAAF noslēdza līgumu, izvēloties CAS kā pēdējo instanci, lai atrisinātu strīdu par 68 sportistu dalību Olimpiskajās spēlēs Riodežaneiro, kas norisināsies no 5. līdz 21. augustam. Sportisti lūdza CAS izskatīt dažu IAAF noteikumu pamatojumu, izpildes iespējas un pielietošanas jomu, piemēram, par vieglatlētu pielaišanu sacensībām, un noteikt, ka ikviens Krievijas sportists var piedalīties 2016. gada Olimpiskajās spēlēs, ja viņš atbilst kvalifikācijas prasībām un pret viņu nav attiecinātas sankcijas par antidopinga noteikumu pārkāpšanu.

Ziņu lente
0